Virtuves trauki ar pārklājumu un bez pārklājuma — kāda ir atšķirība?
Izvēloties jaunas pannas un cepešpannas, galvenais ir atrast savām vajadzībām piemērotus virtuves traukus. Ja rodas šaubas, skatiet mūsu sarakstu ar plusiem un mīnusiem cepampannām ar pārklājumu un bez pārklājuma.
Virtuves trauki ar pārklājumu un bez pārklājuma — kāda ir atšķirība?
Izvēloties jaunas pannas un cepešpannas, galvenais ir atrast savām vajadzībām piemērotus virtuves traukus. Ja rodas šaubas, skatiet mūsu sarakstu ar plusiem un mīnusiem cepampannām ar pārklājumu un bez pārklājuma.
Pannas ar pārklājumu
Plusi
- Vienkārša lietošana un kopšana
- Lieliski piemērotas pārtikas produktiem un sastāvdaļām ar tendenci piedegt, piemēram, olām un krēmveida mērcēm
- Gatavošanai ir nepieciešams neliels daudzums eļļas vai sviesta (vai arī tos var neizmantot nemaz)
Mīnusi
- Augsta temperatūra var sabojāt pārklājumu
- PTFE (politetrafluoretilēna) pārklājuma pannas ir jānomaina, līdzko tām sāk parādīties nolietojums vai skrāpējumi
Papildu padoms: lai pagarinātu pannas ar pārklājumu kalpošanas laiku, gatavošanai noteikti izmantojiet tikai silikona, plastmasas un koka virtuves piederumus.
Pannas bez pārklājuma
Plusi
- Izcili karstumizturības rādītāji
- Ļoti izturīgas; var kalpot mūžīgi, ja tiek atbilstoši koptas
- Vienkārša lietošana un kopšana
- Īpaši lieliski piemērotas pārtikas produktu, piemēram, steika, apbrūnināšanai
- Cepampannas bez pārklājuma var izmantot ar visa veida virtuves piederumiem, tostarp metāla virtuves piederumiem; skrāpējumi neietekmēs pannu veiktspēju
Mīnusi
- Pannām bez pārklājuma laika gaitā var parādīties nekaitīgi plankumi, kas raksturīgi nerūsējošajam tēraudam
- Pannām bez pārklājuma gatavošanas laikā vienmēr ir ieteicams lietot eļļu/sviestu, lai samazinātu piedegšanas iespējamību
Interesanti fakti Cepampannas bez pārklājuma apbrūnina pārtikas produktus zemā temperatūrā efektīvāk nekā pannas ar pārklājumu; tas ietaupa enerģiju.